Ετικέτες - Balises

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

N. Panionios 0 - 1 A.E.K. (Superleague)


Ένα 90λεπτο τραγικό, από άποψης θεάματος. Η ΑΕΚ όμως χτύπησε εκεί που έπρεπε και όπως έπρεπε: Κόρνερ του Γκερέιρο στο 92', καρφωτή κεφαλιά - οβίδα του Μανωλά και η ΑΕΚ πέρασε με τη μαγκιά και την ψυχή της από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας 1-0 τον Νέο Πανιώνιο, με τον σκόρερ να τρέχει και να αφιερώνει το γκολ στον Μανόλο Χιμένεθ.
Φαινόταν το ματς ότι θα μπορούσε να κριθεί μόνο από στημένη μπάλα. Και έτσι έγινε. Στο 92' η ΑΕΚ χτύπησε και μάλιστα σε ένα διάστημα που έπαιζε με... 10 παίκτες, αφού ο Εϊντούρ Γκούντγιονσεν που είχε περάσει σαν αλλαγή στο ματς, δεν... εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, έχοντας μηδαμινή προσφορά.

Τα απρόοπτα για την ΑΕΚ ξεκίνησαν από το... ζέσταμα. Ο Καράμπελας έπαθε λουμπάγκο και αντικαταστάθηκε στην ενδεκάδα από τον Λαγό, ενώ θέση στη 18άδα πήρε ο Σιαλμάς, που αρχικά είχε αποκλειστεί. Το παράδοξο είναι ότι ο Χιμένεθ αποφάσισε να τον ρίξει στον αγώνα στο 36', όταν μία ακόμα ατυχία «χτύπησε» την ΑΕΚ, με τον Λεονάρντο να τραυματίζεται και τίθενται εκτός μάχης. Ένας Λεονάρντο που ήταν (ξανά) ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ΑΕΚ επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο. Παίζοντας ως αριστερό εξτρέμ στο 4-2-3-1 ο βραζιλιάνος είχε τη σπιρντάδα και την όρεξη να διεμβολίζει την άμυνα του Ν. Πανιωνίου, που φαινόταν ότι είχε πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλος, ως δεξί εξτρέμ, ήταν καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια. Πήρε μπάλες, έτρεξε, ανέλαβε πρωτοβουλίες. Ο Λυμπερόπουλος πάλι με τον Μπέλεκ ήταν εξίσου δραστήριοι όμως αναποτελεσματικοί. Ο πρώτος μάλιστα είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει στα πρώτα λεπτά, όμως απέτυχε.

Από την άλλη πλευρά ο Ν. Πανιώνιος είχε μία καλή φάση, όταν ο Εστογιανόφ που ταλαιπώρησε (συνολικά στο πρώτο μέρος) ελάχιστα τον Λαγό, έκανε στο 10' τη σέντρα, ο Μανωλάς δεν αντιδρά καθόλου και αφήνει τον Κούτσι να πιάσει την κεφαλιά την οποία όμως ευτυχώς μπλόκαρε ο Αραμπατζής.

Το πρώτο ημίχρονο σε καμία των περιπτώσεων δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, πολλές διακοπές από τον διαιτητή λόγω τραυματισμών, αρκετά και τα φάουλ. Ρόη δεν είχε το παιχνίδι, όμως φαινόταν μέσα στο γήπεδο ότι η ΑΕΚ ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα και πιο ικανή να φτάσει στο γκολ. Ο Μάκος με τον Βάργκας μπορεί να μην έπαιρναν επιθετικές πρωτοβουλίες, κρατούσαν όμως τις θέσεις τους και μοίραζαν σωστά το παιχνίδι στα πλάγια, ενώ η αμυντική διάταξη της ΑΕΚ ήταν εκείνη που είχε «κλειδώσει» σωστά τα ατού του Ν. Πανιωνίου.

Και η επανάληψη ήταν μία από τα ίδια: Πολλά λάθη δηλαδή, με τον Εστογιανόφ να κάνει περισσότερο δύσκολη τη ζωή του Λαγού στα αριστερά της άμυνας της ΑΕΚ και η Ένωση αδυνατούσε να δημιουργήσει μία φάση. Ο Χιμένεθ πέρασε τον Γκούντγιονσεν αντί του Κάρλος (έδειξε να τραυματίζεται) χωρίς να αλλάξει τη διάταξη, ενώ στην πορεία έριξε στον αγώνα τον Γκερέιρο αντί του Λυμπερόπουλου. Ο Πολωνός πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, έβγαλε δυο μπαλιές. Ο Γκούντγιονσεν όμως έδειξε σε ακόμα ένα ματς ότι είναι ντεφορμέ! Λάθος σέντρες, λάθος πάσες, δεύτερος πήγαινε στη μπάλα. Ελάχιστη προσφορά. Φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες δεν είχαμε στην επανάληψη, αν εξαιρέσουμε κάποια μακρινά σουτ. Και μόνο αυτό δείχνει ξεκάθαρα πόσο τραγικό ήταν το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη.

Φτάσαμε όμως στο 92' και από ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο κόρνερ του Γκερέιρο ο Μανωλάς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έπιασε μία κεφαλιά - οβίδα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτια του Ελευθερόπουλου, χαρίζοντας στην ΑΕΚ ένα σπουδαίο διπλό που τη βάζει στην κορυφή της βαθμολογίας.

www.aek365.gr